Recipe

Saffron pancakes

Hi!

 

Since it will soon be the first Advent and also Christmas I felt a little inspired and decided do a experiement with the Christmas spice saffron. Or at least in Sweden when anyone mention saffron everybody thinks of crhistmas. The result ended up in wonderfully saffron pancakes from heaven.

 

1 person.

1/2 dl grahamflour

0,5 g saffron

1/2 tsp bakingsoda

2 tbsp stevia (optional) 

50 g low fat yoghurt

1 egg

 

Mix all the ingredients together an fry them in a non stick pan. Serve with whatever you like, I had mine low fat quark mixed with 14 g honey and some vanillia extract and some raspberries on top of that. 

 

Total caloreis (for all pancakes): 185

Protein: 12 g

Carbs: 20 g

Fat: 6 g

 

Hej!

 

Eftersom att det snart är första advent och även jul kände jag mig lite inspirerad utav det och bestämde mig för att expriementera lite med julkryddan saffran. Detta resulterade i helt underbara saffrans pannkakor från himlen. Jag rekommenderar alla att testa dessa, det här var något extra. Särskilt med toppingen som jag hade. 100 g lätt kvarg blandt med 1 msk flytande honung och lite vanilj pulver och sedan lite hallon ovanpå det. Jag kan bara säga en sak, TESTA DETTA!

 

1 portion.

1/2 grahamsmjöl 

0,5 g saffran

1/2 tsk bakpulver

2 msk stevia (valfritt)

1/2 dl lätt naturell yoghurt

1 ägg

 

Vispa samman alla ingredienserna till en slät pannkakssmet. Stek plättarna tills de börjar bubbla lite på ena sidan då vet man att det är dags att vända på dem.

14 svar till “Saffron pancakes

 1. Sara skriver:

  Hur många pannkakor bli det? Blir man mätt? 🙂

  Svar:
  Det blir kanske mellan 6-9 pannkakor beroende på hur stora du gör dem. Jaaa det blir man 🙂

  fitspooration.blogg.se

 2. Miriam skriver:

  Kan man köpa stevia på vanliga mataffärer eller måste man beställa hem? 🙂

  Svar:
  Jag köper mitt på Ica 🙂

  fitspooration.blogg.se

 3. lisa skriver:

  vid vilket kaloriintag är det som kroppen går in på svält läge och sparar det man äter? 🙂

  Svar:
  1200 kalorier är minimum för tjejer 🙂

  fitspooration.blogg.se

 4. julia skriver:

  hahaha jag tänkte också pröva att hälla i saffran! det är säkert asgott 🙂 kramis

 5. Anonym skriver:

  kan du göra ett inlägg om hur stora portioner man ska äta? 🙂 hur man ska tänka osv. jag tycker att det är jättesvårt att veta hur mycket man ska äta åt gången så att det inte blir för mycket

 6. georgia_may skriver:

  hey love! im so obsessed with your recipes but just quickly, how many grams in 1/2 dl?

 7. Tea skriver:

  Hej! Kan man använda strösocker istället för stevia? Kram <3

  Svar:
  Absolut men då är det ju inet "nyttigt" längre. Om du inte har stevia tycker jag att du ska köra på helt utan sötning, det gör jag när jag inte har stevia hemma och det är lika gott det med 🙂 kram

  fitspooration.blogg.se

 8. Tova skriver:

  Provade nyss detta recept med havregryn istället för gramhamsmjöl. Fick bara 156 kcal när jag räknade ut det på myfitnesspal . Och du över 180. Hur är detta möjligt?

 9. Julia skriver:

  Jag förstår inte riktigt hur mycket grahamsmjöl man skulle ha hehe.. 1/2 dl? 🙂

 10. Ellen skriver:

  Så sjukt goda!

 11. Linnea skriver:

  Måste säga att jag fullkomligt älskar dessa!! Provade dem idag till frukost ohhh yumyum var det ända jag kunde tänka!Har provat ganska många av dina recept nu för att försöka äta hälsosammare, och tack vare det har min muffintop försvunnit!!!!!Fortsätter jag i den här takten kommer jag vara mitt bästa till modevisningen om bara några månader.Tusen tack och fortsätt att inspirera mig och så många andra där ute!// Linnea

  Svar:
  Nu blev jag jätte glad! Va kul för dig, lycka till! massa kramar

  fitspooration.blogg.se

 12. Sanna skriver:

  När du skriver ”Total Calories” osv, menar du då per pannkaka eller för alla 9 pannkakor?

  Svar:
  För alla, ”Total” betyder ”Totallt” så alltså totalla kalori mängden. kram

  fitspooration.blogg.se

 13. Rikke skriver:

  Hva er Grahamsmel? Kan man erstatte dette med noe? Takk for svar:-)

 14. Caroline skriver:

  Har du förslag på vad man kan använda istället för grahamsmjöl om man inte äter gluten? 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.