Recipe

Carrot cake Wed, 27 Feb 2013 18:47:00 +0100

24 bitar.

Morotskakan:

Margarin  till formen.

5 dl grahamsmjöl

1,5 tsk bakpulver

1,5 tsk malen kanel

1 tsk bikarbonat

1,25 dl honung

1,25 dl lätt kvarg/kesella

0,5 dl olja (Jag använde extra virgin olivolja)

2 äggvitor

1 ägg

1 msk vaniljsocker

5 dl rivna morötter

.

Frosting:

100 g extra light philadelphia ost 5% (Funkar med annan creme cheese också)

0,5 dl florsocker

Saft och rivet skal av 1/2 citron

.

Värm ugnen till 200°C. Smörj  en bakform med margarin. Blanda mjöl, bakpulver, kanelo och bikarbonat i en bunke.

.

Vispa ihop honung, kvarg, olja, äggvita, ägg och vaniljsocker i en stor bunke. Tillsätt morötterna och rör om. Blanda i mjölblandningen till en slät smet. Häll i formen.

.

Grädda ca 20 min eller prova med en provsticka när den börjar se färdig ut.

.

Frosting: Vispa philadelphia osten slät tillsammans med florsockret  och smaksätt med citronskal och saft och bre ut frostingen över kakan när den har svalnat lite. Skär kakan i 24 lika stora bitar.

Calories (1 square): 98,6

Total fat: 2,8 g

Total carbs: 15,3 g

Protein: 3,2 g

.

Makes 24.

.

For the cake:

(Margarine to grease the baking pan)

5 dl graham flour

1,5 tsp baking soda

1,5 tsp cinamon

1 tsp bicarbonate

1,25 dl honey

1,25 dl low fat quark

0,5 dl oil (I used olive oil)

2 eggwhites

1 egg

1 tbsp vanillia sugar

5 dl grated carrots

.

For the frosting:

100 g extra light philadelphia cheese 5% (Or other creme cheese)

0,5 dl icingsugar

Juice and grated peel from 1/2 lemon

.

Preheat oven to 200 C°. Grease a baking pan with margarine. Mix flour, baking powder, cinnamon and baking soda in a bowl.

Whisk together the honey, quark, oil, egg whites, egg and vanilla sugar in a large bowl. Add the carrots, stir. Mix in the flour until smooth. Pour into the baking pan.

Bake in the oven about 20 minutes or try a test strip.

Frosting: Stir the cream cheese smooth with the icingsugar. Season with lemon zest and juice.

Spread the frosting over the carrot cake when it has cooled down. Cut the cake into 24 squares.

3 svar till “Carrot cake Wed, 27 Feb 2013 18:47:00 +0100

  1. Fanny skriver:

    Ser super gott ut!Blogg om skönhet & hälsawww.missladie.devote.sehudvård – hårvård – makeup

  2. Sara skriver:

    Hej! Min magsäck måste ha blivit mindre och det är ju bra men jag orkar värkligen inte äta mycket alls! Förut kunde jag äta ett helt äpple och en banan till frukost men nu orkar jag inte ens äta upp allt och så är det med alla måltider. Jag blir proppmätt även fast jag Har ätit jätte lite. Men sen efter kanske 15 min känner jag mig lite hungrig och brukar då ta en knäckemacka eller frukt. Även på kvällen efter middagen tar jag något ”extra” är det ok att äta då och är det ok överhuvudtaget att äta nåt mindre efter måltiderna? Vill inte att min kropp ska ställa in sig på svält och spara allt.

  3. Jennifer skriver:

    omg du har gjort min daaaag, jag har letat efter ett nyttigt recept på morotskaka och så fixar du det! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.