Vegan & Vegetariska recept

Vegansk linsgryta

P7011404_Fotor P7011413_FotorP7011410_Fotor P7011414_Fotor Ett tips till middagen ikväll! Detta åt jag och Jesper till middag här om kvällen. Han var ledig och jag jobbade så jag letade fram ett recept som jag var sugen på och så åkte han och handlade och lagade mat så att det var färdigt tills att jag kom hem. Jag blev verkligen så glad, det var mysigt att komma hem till en liten middagsdejt hemma i köket. <3

Detta var dessutom jättejättegott, supernyttigt och veganskt. 😀 Jag tycker att ni ska testa, kanske redan ikväll som söndagsmiddag? Detta tar cirka 20 minuter att tillaga så det är väldigt enkelt. 🙂

För 1 portion, du behöver:
1 mellanstor potatis
1/4 gul lök
1/2 morot
1/2 röd paprika
1/2 dl röda linser
1/2 burk krossade tomater
2 dl vatten
1 msk grönsaksfond
1 vitlöksklyfta
1 tsk olivolja
1/2 tsk socker
färsk basilika

salt och peppar

Gör såhär
Skala och tärna lök, potatis och morot. Dela paprikan i bitar.
Fräs grönsakerna i olja med finhackad vitlök. Tillsätt linser, krossade tomater, fond och vatten.
Låt koka tills linserna och grönsakerna har lagom konsistens. Tillsätt hackad basilika och smaka av med salt, peppar och socker.
Receptet är snott rakt av HÄRIFRÅN. Vi gjorde ungefär dubbla satsen och det blev definitivt mer än 2 portioner så vi fick matlådor också vilket var toppen. Vi hade i champinjoner också vilket smakade toppen 🙂

// A little tips for dinner tonight! I ate this together with Jesper for dinner the other night. He was free from work and I worked so I was looking up a recipe that I was hungry for, and he went shopping and cooked so that it was finished until I got home. I was really so happy, it was so nice to come home to a dinner date at home in the kitchen with my love. <3

This was in addition very delicious, super healthy and vegan. 😀 I think you should try, perhaps even tonight as Sunday dinner? This takes about 20 minutes to cook so it’s very simple. 🙂

For one serving, you need:
1 medium potato
1/4 yellow onion
1/2 carrot
1/2 red bell pepper
1/2 dl red lentils
1/2 can of crushed tomatoes
2 dl of water
1 tbsp vegetable stock
1 clove garlic
1 teaspoon olive oil
1/2 teaspoon sugar
fresh basil
salt and pepper

Do like this
Peel and dice the onion, potato and carrot. Share peppers in pieces.
Fry the vegetables in oil with chopped garlic. Add the lentils, tomatoes, fund and water.
Cook until the lentils and vegetables have the right consistency. Add the chopped basil and season with salt, pepper and sugar.

We did about double the batch and it was definitely more than 2 servings so we got lunch boxes too which was great. We had mushrooms in it to which also tasted great 🙂 //

4 svar till “Vegansk linsgryta

  1. Elina skriver:

    Haha nu kanske det är jag som är lite trög.. Men ska man inte typ koka linserna, potatisen och morötterna? Eller ska de bara stekas?

    Förresten.. SUPERBÄSTA bloggen Ellen! Blev så glad när jag såg att du lagt upp ett veganskt recept med!!! 🙂

    1. fitspooration skriver:

      Jag tror att du missade en liten rad där! Jag citerar från inlägget ”Tillsätt linser, krossade tomater, fond och vatten.
      Låt koka tills linserna och grönsakerna har lagom konsistens.”
      . Så linserna kokar när du tillsätter vätskan. 🙂

      Va kul att du gillade receptet! kram <3

  2. Frida skriver:

    Gjorde den här grytan idag och den blev ju supergod!!👌🏼 Jag är varken vegan eller vegetarian, men blir ibland så himla trött på kött + försöker att äta mer vegetariskt/veganskt så denna grytan var toppen! Tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

<<<<<<< HEAD ======= >>>>>>> 7b8e8c7dcb6c569b000584cc581f6e5d33ae9fdd