Vegan & Vegetariska recept

Fryst snickerstårta

P2270785 P2270781 P2270778 P2270787 P2270779

Som ni vet så fyller Jesper år idag och jag har bakat en tårta, eller jag och mamma har tillsammans bakat en tårta rättare sagt. Detta är en vegansk fryst snickers tårta. Den blev SÅ SJUKT god att jag bara måste dela receptet med er också. Om ni gillar snickers så är detta ett måste att prova att baka, det var väldigt enkelt också! 😀 Receptet är inte mitt utan det är direkt kopierat från Vegomagasinet (klick!!)

Fryst snickerstårta #vegan

Ingredienser för 12 bitar

Digestivebotten
300 g digestivekex
150 g smör, t ex mjölkfritt

Jordnötsmousse
100 g mörk choklad
0,5 dl mjölk, t ex soja-, mandel-, eller havremjölk
0,5 dl kakao
1 dl jordnötssmör
1 dl ljus sirap
1 nypa flingsalt
2,5 dl vispgrädde, t ex Alpro Airy & Creamy

Dekoration
1 dl salta jordnötter
chokladsås

Digestivebotten
Mixa digestivekexen till smulor i en matberedare.
Smält smöret.
Blanda kexsmulor med smör och tryck ut i en pajform eller springform.
Ställ in formen i frysen så länge.

Jordnötsmousse
Hacka chokladen fint och blanda med mjölk, kakao, jordnötssmör, sirap och salt i en kastrull. Smält ihop allt på svag värme tills du har en slät och blank kräm. Häll över i en skål och låt svalna något.
Vispa grädden fast och fluffig. Vänd ner chokladsmeten i grädden med hjälp av en slickepott.
Fyll digestivebottnen med jordnötsmoussen och ställ in i frysen i ca 3 timmar.
Ta ut tårtan 30 minuter innan servering och ringla över chokladsås samt strö över grovt hackade jordnötter.


As you know, its Jespers birthday today and I have baked a cake, or I and my mom together have baked a cake. This is a frozen snickers cake #vegan. It became SO FREAKING AMAZING that I just have to share the recipe with you too. If you like snickers, this is a must to try to bake, it was very easy too! 😀 

Frozen snickers cake #vegan

Ingredients for 12 pieces

Botton
300 g  biscuits
150 g of butter, milk-free

Peanut Mousse
100g dark chocolate
0.5 dl milk, such as soy-, almond-, oat- milk
0.5 dl of cocoa
1 dl peanut butter
1 dl light syrup
1 pinch salt flakes
2.5 dl cream, such as Alpro Airy & Creamy

Decoration
1 dl salted peanuts
chocolate

Biscuit botton
Mix the biscuits to crumbs in a food processor.
Melt the butter.
Mix the biscuit crumbs with butter and press into a pie pan or springform.
Set the mold in the freezer.

Peanut Mousse
Chop the chocolate finely and mix with milk, cocoa, peanut butter, syrup and salt in a saucepan. Melt everything together over low heat until you have a smooth and shiny cream. Pour into a bowl and let cool slightly.
Whip the cream and fluffy. Fold chocolate mixture into the cream with a spatula.
Fill the biscuit botton with the peanut mousse and place in the freezer for about 3 hours.
Remove the cake 30 minutes before serving and drizzle with chocolate sauce and sprinkle with coarsely chopped peanuts. 

7 svar till “Fryst snickerstårta

  1. Ellen skriver:

    Har inte testat själv, men läst många som i olika veganska fb-grupper där de säger att man ska testa ha i några droppar citronsaft i grädden när man vispar för att få den fast! det ska vara svårt att få den fast även med elvisp annars. har som sagt har inte testat själv och nu blev ju tårtan bra ändå, men till nästa gång om du skulle vilja ha mer fast grädde! 🙂 kram!

    1. fitspooration skriver:

      Ja jag hörde det också nu i efterhand! Får testa det nästa gång 😄 kram!

  2. Lotta skriver:

    satt typ och dreglade under hela tiden du och din mamma bakade tårtan haha, Min sambo fyller är snart också så då ska jag nog testa detta recept!

    1. fitspooration skriver:

      så himla gott 😍 JA GÖR DET! Den kommer att uppskattas garanterat 😍

  3. elly skriver:

    Hmm.. denna kanske man skall göra till sin sambos födelsedag på lördag. Allt han gillar finns ju i denna 🙂 Tack för tipset!!!

    1. fitspooration skriver:

      oooh, DO IT! 🙂

  4. Bella skriver:

    Hej! Din snickerstårta ser helt underbar ut och den bara måste jag testa! Tack för att du delade receptet!
    Jag har snuddat flera gånger till att bli vegan men har aldrig vågat fullt ut och nu är det lite krångligare när jag har en man som älskar kött och två pojkar som ska äta allt!
    Har du varit inne på the simple vegansita’s hemsida? Så många underbara veganska recept! Jag har många favoriter därifrån!
    Kram/ Bella

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.