Vegan & Vegetariska recept

Chilirostade kikärtor & färgstarka rotfrukter

Godmorgon!

Jag tänkte starta den här lördagen med att dela ett supergott och enkelt vego recept med er! Detta är verkligen enkelt att göra och perfekt vardagsmat. När jag gör den här brukar jag göra en hel långpanna så att det finns över till matlådor då detta fungerar utmärkt att äta även dagarna efter man lagat det! 🙂

Det här är alltså chilirostade kikärtor med massa goda rotfrukter. Inte nog med att det är väldigt gott och hälsosamt så är den här rätten så himla fin att se på med alla dess färger vilket är extra bra eftersom att man äter lite med ögonen också. Eller det gör jag i alla fall. 😉


Good morning!

I starting this Saturday with sharing  a super tasty and easy vego recipe with you! This is really easy to make and perfect commonplace. When I do this, I usually do a lot in a roasting pan so thatI get some left overs to put in  lunch boxes as this works great to eat even days after you cooked it! 🙂

This is chili roasted chickpeas with a lot of good roots. Not only that it is very tasty and healthy but its also nice to look at with all the colors! Which is especially great because we  eat a little with our eyes too. Or I do, anyway. 😉 (Scroll down for recipe in english)

P3230051

Chilirostade kikärtor & färgstarka rotfrukter

Ingredienser för rostade grönsaker

1 sötpotatis

2 morötter

3 polkabetor

6 fasta potatisar

1 zucchini

1 broccolihuvud

1 stor rödlök

4 champinjoner

2 spetspaprikor

Färsk timjan

Salt & peppar

Rapsolja

Ingredienser för rostade kikärtor 

500 gram kikärtor (2 tetra kartonger)

1 msk oregano

2 tsk chili pulver

2 tsk vitlökspulver

2 tsk paprikapulver

Salt & peppar

P3230008 P3230011

Gör såhär

Börja med att ställa ugnen på 225°C

Skala och skär upp alla rotfrukter i stora klyftor. (Sötpotatis, potatis, polkabetor och morötter.)

Lägg dessa på en plåt och ringla lite rapsolja + salt över och rosta i ugnen i cirka 10 minuter.

Under tiden som rotfrukterna är i ugnen kan du börja med att skära resterande grönsaker i ungefär lika stora klyftor som rotfrukterna. Vi vill ha stora bitar!!

Lägg grönsakerna på plåten och kör in tillsammans med rotfrukterna i cirka 25 minuter. Ta ut plåten då och då och rör om.

När det är cirka 10 minuter kvar tills grönsakerna är färdig rostade kan du börja med kikärtorna.

Skölj kikärtorna ordentligt och ha sedan därefter i kryddor och rör om.

Rosta kikärtorna på en hög värme i stekpanna med lite rapsolja. Det ska gå fort! Rosta tills kikärtorna fått en lite gyllene färg

Ta ut plåten med rotfrukterna och häll på kikärtor och timjan och ställ in i ugnen i cirka 5-10 minuter till.

Nu är det klart och redo att serveras! Jag tycker att det är gott med guacamole, tahini, sweet chili eller liknande sås. Eller bara som det är till och med! Hoppas att ni gillar detta 😀

P3230049 P3230061

Chili roasted chickpeas with color full roots

Ingredients for roasted vegetables

1 sweet potato

2 carrots

3 polka beet

6 potatoes

1 zucchini

1 broccoli head

1 large red onion

4 mushrooms

2 red peppers

fresh thyme

Salt & pepper

RAPE OIL

Ingredients for roasted chickpeas

500 grams of chickpeas (2 tetra cartons)

1 tablespoon oregano

2 teaspoons chili powder

2 teaspoons garlic powder

2 teaspoons paprika powder

Salt & pepper

Do this

Start by setting the oven at 225 °C

Peel and cut up all the root vegetables in large bites. (Sweet potato, potatoes, candy beets and carrots.)

Put these on a baking sheet and drizzle with a little rape oil + salt  and roast in the oven for about 10 minutes.

While the vegetables are in the oven, you can start by cutting the remaining vegetables into similar sized gaps as the root vegetables. We want to have large pieces !!

Place the vegetables on the plate and run together with the vegetables for about 25 minutes in the oven. Remove the plate from time to time and stir.

When it is about 10 minutes left until the vegetables are ready roasted, you can start with the chickpeas.

Rinse the chickpeas well and add  the spices and stir.

Rust the chickpeas on a high heat in the pan with some rape oil. It should go fast! Roast until the chickpeas turns in a little golden color

Remove the plate with the vegetables and add the chickpeas and thyme and place in the oven for about 5-10 minutes more.

Now it is done and ready to be served! I think this one is good with loads of different sauces, but my favorites are guacamole, tahini, sweet chili sauce, or the like. Or, just as it is through! Hope you like it 😀

Ett svar till “Chilirostade kikärtor & färgstarka rotfrukter

  1. Louise skriver:

    Hej Ellen.
    Jag måste bara säga att du har så himla fin stil på kläder. Du visade en vit urringad tshirt ifrån Gina tricot i veckan och ja blev så kär i den så jag var tvungen och åka o köpa likadan. Så du får gärna visa mer outfit på Snap.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.