Recipe

Det ultimata frukostbrödet

Hej hjärtan!

Jag vet att jag sa att det här receptet skulle komma upp igår men bokföringen tog längre tid än vad jag planerat och jag var inte hemma förens klockan 19 på kvällen… Men bättre sent än aldrig, eller hur? 🙂

Idag ska vi baka ett nyttigt grovt bröd fast fortfarande väldigt mjukt och saftigt. Det här brödet som vi ska baka idag är bokstavligen det godaste brödet jag vet. Jag har bakat det nu under flera år och jag älskar det fortfarande lika mycket och jag kan verkligen rekommendera att ni provar det!


Today we are going to bake a healthy rough bread that still is very soft and juicy. This bread we are going to bake today is literally the best bread I know. I have baked it for several years now and I still love it so much and I really recommend that you try it! 

Ingredienser
2 dl havregryn
5dl dinkelmjöl
1dl linfrön (jag tog hela)
1 dl sesamfrön
2tsk bikarbonat
en nypa salt
3 msk brödsirap
1 rivet äpple
4 dl yoghurt (Jag använder naturell soja yoghurt)


Ingredients
2 dl rolled oats

5dl spelled flour
1 dl flax seed (I took whole flaxseeds)
1 dl sesame seeds
2 tsp bicarbonate
a pinch of salt
3 tablespoons bread syrup
1 grated apple
4 dl yogurt (I took plain soygurt).

Gör såhär: 

Sätt ugnen på 200 grader.

Rör ihop alla torra ingredienser.

Riv ner äpplet och tillsätt sirap och yoghurt.

Klä en brödform med bakplåtspapper och häll/kleta i smeten. Vill man kan man ha lite pumpafrön uppe på. Skjuts in i ugnen 45-60min. För mig räcker det med 45 minuter.


How to do

Preheat the oven to 200°C degrees.

Stir together all the dry ingredients.
Grate the apple and add it to the dry ingredients together with syrup and yogurt.
Line a loaf pan with parchment paper and pour / smear the batter. If you want, you can have some pumpkin seeds on top.
Put in the  oven 45-60min. For me it took just about 45 minutes.

 

8 svar till “Det ultimata frukostbrödet

 1. Julia skriver:

  Gud vad det ser gott ut! Hembakat bröd är verkligen godast 😍

 2. OJ! Va gott det lät:D MÅSTE TESTA!!<3

 3. Sophia skriver:

  Ser så otroligt gott ut!😍👌

 4. Ellen skriver:

  Jag älskar såna här bröd! =) Jag har ett recept där jag använder fil istället för yoghurt, sen har jag i massor med frön i degen och ibland även torkad frukt, typ aprikoser. Sååå gott! Ska prova ditt recept!

 5. Michelle skriver:

  Jag testade baka detta bröd idag och herregud så gott det var! Detta kommer jag fortsätta baka. Tack för receptet och ha det bäst, tycker du är grym <3

 6. Maja skriver:

  Jag bakade det igår och sitter nu och äter det till frukost. SÅ himla gott!

 7. Anonym skriver:

  Provade detta recept förra veckan och det blev en succé! SÅ HIMLA GOTT! Nu står en till deg i ugnen 😀 Tack snälla för receptet finaste bästa Ellen! <3

  1. fitspooration skriver:

   Vad glad jag blir! Så kul att du gillade brödet 😍
   STOR KRAM <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.