Tips

Magnesium

ANNONSSAMARBETE MED LIFE

 

Hej hjärtan!

Minns ni att jag för ett par veckor sedan skrev ett inlägg om vilka kosttillskott jag tar? I det inlägget så nämnde jag att ett tillskott saknades då jag hade tänkt att ägna ett eget inlägg till det och det kommer här! 🙂

I Sverige idag har vi bra utbud av fina råvaror men tyvärr har näringen i maten minskat, därför kan det vara bra att komplettera med kosttillskott för att säkerställa det man behöver.

Magnesium är tillskottet som är ägnat det här inlägget och det här är ett tillskott som jag har tagit nu varje dag sedan 2014. Det är egentligen ett kosttillskott som jag har tagit princip från dess att jag utbildade mig till Personlig Tränare då jag fick det förklarat för mig när vi hade vår kostrådgivare utbildning. En av alla anledningar till att jag gillar magnesium är för att den har en betydande effekt på återhämtningen efter fysisk aktivitet och jag som tränar mycket tycker verkligen att jag har känt skillnad sedan jag började ta magnesium och därav har jag tagit det i alla dessa år.

Här nedan har jag listat vad magnesium gör för oss:
bidrar till elektrolytbalansen
bidrar till normal energiomsättning
bidrar till nervsystemets normala funktion
bidrar till normal muskelfunktion
bidrar till normal proteinsyntes
bidrar till normal psykologisk funktion
bidrar till att bibehålla normal benstomme
bidrar till att bibehålla normala tänder
har en roll i celldelningsprocessen

Det finns massvis av olika magnesium på marknaden. Den jag använder är från Life som är Nordens största hälsokedja och deras magnesium är högkvalitativt och högdoserat. Om man vill jämföra produkter och priser är det viktigt att kolla hur mycket varje tablett innehåller. Det kan vara svårt att veta hur mycket man behöver äta eftersom den rekommenderade mängden är så olika beroende på hur man lever och äter i övrigt. Därför kan det vara jättebra om man tar sig till en välsorterad hälsokostbutik för att få råd och tips för att kunna välja rätt tillskott med rätt kvalitet till ett bra pris. 🙂

I december månad har Life erbjudanden varje dag på deras produkter. Imorgon är det ett erbjudande på magnesium och det gäller endast i en dag så passa på och gå in på lifebutiken.se eller till en butik och fynda. 🙂

Ett svar till “Magnesium

  1. Josse skriver:

    Hur har näringen i maten minskat? 😮
    Kul att få läsa om dina kosttillskott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.