Dejt outfit – detta ska du tänka på

Dejter är pirrigt och spännande, vare sig det är den första dejten eller om ni har setts förut. Det kan vara svårt att veta vad man ska ha på sig för någonting på dejten. Här kommer några tips!

 

Dejt outfit beroende på typ av dejt

Vad ska ni göra på dejten? Ska ni gå på en finare restaurang, gå på bio eller äta glass på ett mysigt fik vid vattnet? Beroende på vad dejten bjuder på så är det olika kläder som passar olika bra.

 

Dejt outfit på en restaurang

Ska ni på en fin restaurang är det bra att vara lite mer propert klädd. Är det sommar så är en klänning perfekt för detta ändamål. Klänningen kan gå ner på ungefär halva låren eller längre. Annars är en blus och ett par jeans eller snygga kostymbyxor en bra kombination.

Ett par lägre klackar som du känner dig bekväm i och smycken piffar upp vilken outfit som helst. Matcha gärna örhängen med outfiten, det drar mycket uppmärksamhet till ditt ansikte. Sminkningen kan med fördel bestå av mörkare ögonskugga, speciellt om du har örhängen. Örhängena kommer att lyfta blicken, för att sedan föra den vidare till ögonen.

 

Dejt outfit på biografen

När man är på bio vill man vara lite mer bekväm än när man är på restaurang. Man vill kunna luta sig tillbaka och inte ha tighta och åtsittande byxor som skär in. På biografen kan det därför vara perfekt att ha ett par jeggings som är leggings fast i jeansmaterial.

Jeggingsen kan kläs upp med en finare topp som till exempel en sidenblus med vackra knappar. Matcha med ett halsband och armband i guld eller silver.

 

En casual dejt outfit

Alla dejter är inte uppstyrda och kräver någon speciell outfit. Vissa tränar till och med på dejten! Att power walka är faktiskt en perfekt dejt för dig som är träningsintresserad. Ni kan då komma överens om någon trevlig slinga att gå, och kanske finns det något romantiskt stopp på vägen. Träningskläder är både snyggt och bekvämt, så en dejt i träningskläder kan inte gå fel.

Här är det perfekt att ta fram sina snyggaste och mest välsittande träningskläder för att visa upp de där formerna. En matchande sportbh och ett par höga leggings som visar lite hud i midjan är ett vinnande koncept. Antingen kör du helt osminkat eller en lättare sminkning med fokus på att se fräsch ut. Ögonskugga och läppstift faller sig inte så naturligt på denna dejt.

 

Ha en väska till din dejt outfit

En vital sak är att ha med sig en snygg väska. I väskan kan du sedan ha lite nödprodukter. Puder, läppbalsam, tuggummi, parfym, deodorant, tamponger, våtservetter, handsprit och lotion är några tips på vad som alltid borde finnas i väskan. Och sedan självklarheter som plånbok, telefon och nycklar. Kanske blir du nervös och svettas under dejten, då är det perfekt att ha med lite parfym och puder. Gå in på toaletten och fixa till det, så slipper du vara obekväm över det på resten av kvällen.

Lämna en kommentar