Få snygga armar med detta armpass

Snygga och definierade armar som sticker ut från t-shirten eller klänningen är något som många vill ha. Men många tampas med så kallat gäddhäng, vilket är fett och hud som hänger ned under armarna. Tillhör du en av de som har på dig långärmade kläder för att täcka armarna? Det kan du slippa genom dessa tips för att träna armar. Det går att trimma armarna för att få snygga och välsvarvade armar. Med rätt övningar kommer armarna att tighta till sig och du slipper på så sätt gäddhänget. Genom att kombinera styrketräning för armarna med power walks och bra kost så kommer du att få bort gäddhänget på nolltid.

 

Fördelar med starka och vältränade armar

Förutom att det är snyggt med välformade armar har det även andra fördelar. Har du barn vet du att det är mycket lyft i vardagen. Starka armar kommer då hjälpa dig att orka mer. Starka armar gör dessutom att du orkar lyfta mer med just armarna, istället för att du lyfter med ryggen. Att lyfta med ryggen är inte bra och kan ge allvarliga skador. Att lyfta med armarna, eller benen för tyngre lyft, är ett mycket bättre alternativ.

 

Här kommer ett träningspass för armarna

 

Träna biceps

Dessa övningar aktiverar biceps, som är den muskeln som sitter på framsidan av överarmen.

 

Bicepscurl

Bicepscurl är en övning som många känner till. Det går ut på att du håller en varsin vikt i vardera hand, förslagsvis en hantel. Böj sedan armarna och dra hanteln uppåt, mot axeln. Överarmen ska vara stilla mot kroppen och armbågarna ska vara i sidled med midjan.

Det finns även andra variationer av bicepscurl. Istället för hantlar kan du ha en skivstång. Detta gör att båda armarna samarbetar och att de aktiveras på samma sätt samtidigt, eftersom att de håller i en och samma stång.

En annan variation är att göra varannan arm. Då är det hantlar som gäller igen. När du bara tar i med en arm kan du lägga mer fokus på övningen och ta i mer. Detta resulterar i att du kan ta tyngre vikt och bygger då starkare muskler. Perfekt för tjejer som vill ha stora biceps.

 

Träna triceps

I de här övningarna arbetar du med triceps, som är den muskeln som sitter på baksidan av överarmen. Dessa övningar är speciellt bra för att få bort gäddhänget som sitter på utsidan av triceps.

 

Tricepsdips

Ta fram en stol eller något annat som har liknande höjd. Du ska ha händerna på stolkanten, och sitta i luften framför stolen. Tryck dig sedan uppåt med hjälp av armarna. Kroppen ska vara helt avslappnad så att du inte trycker dig uppåt med kroppen eller benen. Gå sedan ner igen genom att böja armarna. Gå så lång ned som du klarar av för att sedan kunna ta dig upp igen. Har du fötterna närmare kroppen är det lättare, och ju längre bort du har fötterna desto mer ansträngande bli övningen.

 

French press

French press är en övning där du behöver en skivstång och en bänk. Lägg dig på rygg på bänken och ta tag i skivstången. Armbågarna ska vara riktade upp mot taket. Du ska röra nedre delen av armen och kan tänka att du ska sikta med stången på din panna. Överarmarna ska helst vara helt stilla och underarmarna ska gå fram och tillbaka mellan huvudet och upp mot taket.

 

Kombinerad träning för bäst resultat

Trots att du vill bygga en specifik muskel på armen är det bra att även träna de andra musklerna. Detta ger starkare armar och gör att du kan ta i mer när du gör de övningar som riktar in sig på den muskeln du vill lägga fokus på. Kombinera dessa övningar med konditionsträning och träning av andra muskelgrupper för att få en genomgående träning. Det är bra att köra till exempel armar och rygg en dag, för att nästa träningspass köra ben och mage. Detta gör att musklerna får vila mellan gångerna och återhämta sig, vilket ger ett bättre resultat. Det är bättre att variera träningen än att köra en och samma muskelgrupp flera dagar i rad.

Lämna en kommentar