Muscle ladies – tjejer med muskler

Det är nästan lite tabu över muskulösa tjejer. Tjejer “ska” vara slanka och inte ha synliga muskler, men de ska finnas där ändå. Detta är ideal som inte alla vill leva upp till. Och det är helt okej! Man får se ut precis hur man vill och muskler är inte bara för killar. Nu låter vi muskeltjejerna ta plats!

 

Kan en tjej bli lika muskulös som en kille?

Killar och tjejer bär på olika anlag och gener. Killar är generellt större i kroppen och har mer muskelmassa och tjejer har mer fett. Killars muskler är större från start och det är lättare för en kille att bygga upp musklerna än vad det är för en tjej. Men det betyder inte att det är omöjligt!

Med lite disciplin, ett jävlar anamma och tunga vikter så är det fullt möjligt att få den där väldefinierade och muskulösa kroppen och bli en Muscle lady. Men det finns en del saker att tänka på för att komma hela vägen dit.

 

Rätt kost för att bli en muscle lady

Träningen är viktigast för att bygga muskler, men för att ens kunna bygga muskler så är kosten viktig. Det gäller att få i sig mycket protein vilket är musklernas byggstenar. Protein finns i stora mängder naturligt i kött. Men det finns även i växtbaserade alternativ.

Dessa är bra alternativ med högt proteininnehåll: Broccoli, spenat, majs, sockerärtor, ris, linser, bönor, vete, vetegroddar, sojabönsgroddar.

Det är även viktigt att få i sig rätt fetter. För den som äter fisk är fet fisk en väldigt bra källa till nyttiga fetter. Men för veganer så finns det växtbaserade alternativ. Avokado är ett perfekt mellanmål som är både nyttigt, mättande och innehåller bra fetter och andra vitaminer. Olivolja och rapsolja är bra att steka i, och om du äter en fettsnål kost i övrigt kan det vara bra att tillföra lite extra vid stekning. Fett ska dock hållas på en moderat nivå för ju mindre fett man har, desto tydligare och mer definierade blir musklerna. Fett ligger annars ovanpå musklerna och kan dölja dem. Men man kan inte vara helt fri från fett då det inte är hälsosamt. Det handlar om att hitta en balans.

 

Träning för att bli en muscle lady

För att bygga stora muskler gäller det att träna med tunga vikter. Det är bättre att ha tyngre vikter och göra färre övningar. Det är vid träning med tunga vikter som musklerna blir korta, och på så sätt sticker ut mer. Har du fett du vill bli av med så är det bra att träna kondition, men i övrigt är det träning med tunga vikter som gäller.

För att bygga synliga muskler är det egentligen inga speciella övningar du behöver göra, utan det som är viktigast är att du kör med tunga vikter och tar i rejält. Det går inte att få stora muskler utan att pressa dem. Istället för att köra övningar där du gör 30 repetitioner är det bättre att lägga på mer vikt och köra tio reps. De sista ska vara riktigt tunga och det ska nästan kännas som att du inte kommer orka. Annars måste du lägga på mer vikt. Det ska vara tungt redan från första repetitionen.

 

Delar på kroppen att träna för att bli en muscle lady

Vill man ha snabba resultat är det bra att fokusera på de synliga musklerna. Dessa är till exempel biceps på armarna, axlarna och lårmusklerna. De är de utomliggande musklerna som syns, och därför är det bra att träna dessa för att se snabbare resultat. I denna artikel finns det tips på discoträning, vilket är träning av armarna som bygger synliga muskler. Och i denna artikel finns det träning för att bygga rumpan.

 

Hur ofta ska man träna för att få stora muskler?

Är målet att bygga stora muskler så är det viktigt att träna dem ofta. Gärna fem dagar i veckan, till och med sex dagar om du orkar. Musklerna håller sig stora vid träning och kommer minska snabbt utan träning. Det är viktigt att hålla igång träningen och att kontinuerligt träna alla musklerna. Det är bättre att träna olika muskelgrupper olika dagar. Fokusera på armarna en dag och kör dem så hårt att du inte ens skulle orka träna dem dagen efter. Dagen efter kan du till exempel träna ben, eftersom att det inte involverar armarna. Sedan kör du på så och tränar igenom hela kroppen på en vecka, för att sedan börja om. Efter ett träningspass är det bra att fylla på energi- och proteindepåerna.

Lämna en kommentar