Disco gym – grymt rolig träning

Discogym är träning för bröst och armar. Det är fokus på att bygga de stora och synliga musklerna, och inte de mindre som finns inuti. Det är en träning som gör att du verkligen kommer att se skillnad på dina armar. Du kan till och med se skillnad direkt efter träningspasset eftersom att armarna kommer vara rejält uppumpade. Denna pump kommer dock släppa lite efter ett tag i takt med att musklerna återhämtar sig, men om du tränar regelbundet så kommer dina muskler till slut att bli så stora.

Många förknippar discogymmare med framförallt killar som står och pumpar upp musklerna framför spegeln på gymmet en fredag eller lördagskväll, för att sedan gå ut på krogen, eller disco, med de nypumpade musklerna. Kanske ska personen ut och köra den klassiska veven, som är en dans där man knyter näven och vevar med armen. Men man får passa sig så att man inte tränar allt för mycket så man inte ens orkar veva runt med armen!

 

Gruppträning med discogym

Flertalet gym erbjuder discoträning som en typ av gruppträning. Det är då vanligt att det är fokus på armar och bröst, men även mage i vissa fall. Det spelas discomusik och det finns oftast en discolampa. Detta ska ses som peppande och få en att vilja köra på. Och discogym är ett bättre alternativ än vanligt disco, åtminstone ut ett hälsoperspektiv.

 

Fördelar med tränade armar

Det finns många fördelar med en stark och tränad kropp. Det finns även många fördelar med att ha en stark och tränad överkropp med bröstmuskler och armar. Förutom att det är estetiskt tilltalande så har det en rad fördelar på hela kroppen.

Styrka i armar och bröst gör att du orkar lyfta mer. Det är lätt att man tar i med ryggen när man ska lyfta saker om man inte har rätt teknik, men du som tränar, och framför allt tränar discogym, kommer snabbt att lära dig tekniken för att ta i med armarna istället. Gäller det tyngre lyft är det ben och rumpa man ska lyfta med. Aldrig med ryggen.

Vältränade bröstmuskler och axlar ger dig en bättre hållning. En bättre hållning ger hela kroppen ett snyggare intryck och det är väldigt viktigt för ryggen att ha bra hållning. Ryggen är väldigt viktig för kroppen, men tyvärr är det många som får problem med ryggen. Genom att träna på rätt sätt så får man bättre hållning, vilket i sin tur gör att ryggen kommer hålla längre.

 

Träna alla musklerna i armarna

Det är viktigt att understryka att de mindre synliga musklerna är minst lika viktiga att träna ur ett hälsoperspektiv. Vill du ha snygga och stora muskler så behöver du bara träna de synliga. Men om du är ute efter de fördelarna som man får när man har starka armar, och muskler generellt, så gäller det att även de underliggande mindre musklerna är i trim. Men det är helt okej att träna och bygga muskler bara för att det ska vara snyggt! All träning är bra för hälsan, så det är bara att köra på.

 

Tips på discogym övningar

Vi har tidigare skrivit ett inlägg om armövningar som är bra att göra för att få snygga och starka armar. Dessa övningar kan klassas som discoträning och passar därför in även här. Men här kommer ytterligare några övningar som passar lika bra på fredagskvällen innan discot som vilken dag som helst. Synonymt för dessa övningar är att du ska gå på med tunga vikter. Hellre tungt och få övningar, än tvärtom. Det är de tunga vikterna som ger den där pumpen och de där stora musklerna. Cirka tio övningar är ett bra mått.

 

Liggande kabelcurl

Sätt ett handtag på kabeln längst ned. Lägg dig på sidan bredvid maskinen på ett avstånd så att du kan hålla i handtaget med armen utsträckt. Dra sedan handen in mot dig men behåll överarmen i golvet. Spänn och ta i riktigt med bicepsen. På tillbakavägen ska du hålla emot och göra rörelsen långsamt.

 

Tricep crossoverextension

Denna övnings görs även den på en kabelmaskin. Du behöver inga handtag här utan håller händerna strax ovanför klämmorna där du kan byta redskap. Ta tag med vänster hand på den högra kabeln och med höger hand på den vänstra kabeln. Kablarna ska bilda ett kryss framför dig. Stå något framåtlutad och dra armarna nedåt och håll dem nära kroppen. Släpp sedan upp men håll emot, så att händerna hamnar ungefär vid hakan.

Dessa två övningar utlovar en rejäl pump i armarna och om du inte har fått nog av discot på gymmet är du nu redo för att gå ut och festa loss. Både framsidan och baksidan av överarmen pumpas upp i och med att du tränar både biceps och triceps.

Lämna en kommentar