4 övningar för ett komplett bröstpass på gymmet

Att träna bröst är något som många tjejer är rädd för. Det är vanligt att tro att ens egna bröst kommer bli mindre om man tränar bröstmusklerna, men det ligger ingen sanning i detta. Visserligen så förbränner du fett genom att träna, och brösten består till mesta dels av fett. Så det finns chans att dina bröst blir mindre av att du tränar, men inte specifikt när du gör bröstövningar. Faktum är att det kan bli tvärtom eftersom att muskeln under bröstet växer, vilket gör att brösten blir mer framhävande. Men vanligtvis blir det ingen större skillnad alls på ens egna bröst men man blir däremot starkare och får bättre hållning av att träna bröstmusklerna. Bröstmuskler bidrar som sagt var till en bättre hållning, vilket på ett sätt ger dina bröst ett lyft.

 

1. Armhävningar

Armhävningar är en klassisk övning som de flesta har testat på. Det är en övning som tränar bröstmusklerna. Det går att stå olika tätt med armarna, och på så sätt rikta in sig på olika delar av bröstmusklerna. Testa dig fram och känn dig för vilken bredd på armarna som passar dig bäst för att komma åt där du vill träna. För bäst resultat ska du kombinera de olika positionerna för armarna för att träna hela bröstpartit.

Du står på tå och har armarna i marken. Tänk dig att du ligger raklång på golvet på mage, fast en bit upp i luften eftersom att du lyfter upp dig själv med armarna och fötterna. Böj sedan på armarna och gå ned mot golvet med överkroppen. Ju längre ned du orkar gå desto bättre. Tryck sedan upp kroppen igen med hjälp av armarna och bröstmusklerna. Klarar du inte av att göra armhävningar på tårna så kan du ställa dig på knä istället. Du får då lägre vikt på armarna och övningen blir enklare.

 

2. Bänkpress

Ligg på en bänk och håll i en skivstång. Ha händerna relativt brett isär på stången. Lyft upp armarna och sedan ned igen i en kontrollerad rörelse. Det ska inte gå för fort på vägen ner utan du ska trycka emot för att hålla rörelsen långsam. På vägen upp ska du ta i med bröstmusklerna, men ändå inte trycka på för snabbt utan även här ska det vara en kontrollerad rörelse. Bänkpress tränar även armarna.

 

3. Kryssdrag

Det finns en maskin på gymmet där du kan göra en rad olika övningar. Det är en kabelmaskin där du kan välja olika tillbehör för att kunna träna hela kroppen. För att träna bröstmusklerna ska du koppla på handtag. Stå med ryggen mot maskinen, ta tag i handtagen och ta ett kliv framåt. Dra sedan armarna framåt tills de nuddar varandra. Armarna ska nästan vara raka, men med en liten böjning i armbågen för att få mer kraft. Dra bak armarna tills de är nästan rakt ut på sidorna, och fram igen. Tänk dig en fågel som flyger där dina armar är vingarna.

 

4. Pec deck

En pec deck är en maskin som finns på de flesta gymmen. Rörelsen här liknar den beskriven ovan i kryssdrag. Detta är dock en maskin där du sitter ned istället för att du står upp. Armarna sträcks ut till varsin sida och dras sedan ihop igen, framför dig. Det är en övning som nästan enbart arbetar med bröstmusklerna och passar därför perfekt för dig som är ute efter att bygga stora bröstmuskler.

 

 

Lämna en kommentar