Nyttiga och veganska mellanmål

Mellanmål är bra för att hålla blodsockret i schack under dagen. Det är även perfekt innan eller efter träningen för att orka mer och få tillbaka lite energi efteråt.

Det finns mellanmål som man inte behöver tillaga. Avokado är ett perfekt mellanmål som du inte behöver göra någonting alls med, förutom att öppna upp den. En avokado innehåller mycket bra fetter vilket gör den mättande. Den är dessutom packad med många andra vitaminer och mineraler. Ät den som den är eller med lite salt och peppar eller någon annan krydda.

Ett annat tips om du är hemma är att äta lite rester. Kanske har du slängt ihop en vegansk röd curry och fick lite kvar. Mellanmål behöver egentligen inte vara en specifik rätt, utan tanken med mellanmål är att det ska vara något lite mindre. Inte ett helt mål mat, och du ska inte bli mätt, men det ska stilla hungern. Här hittar du bästa receptet på vegansk röd curry.

 

Veganskt mellanmål på språng

Det är bra att alltid ha med sig något litet snacks när man är ute. Man vet aldrig när hungern slår till. En bra och nyttig sak är nötter. Nötter finns i alla möjliga former och alla innehåller nyttiga fetter. Nötter behöver dessutom inte förvaras på något speciellt sätt, vilket gör dem perfekta att ta med i väskan. Äter du dem inte idag så håller dem sig ett bra tag till, tills nästa hunger slår till.

 

Recept på rostade cashewnötter med gurkmeja, chili och havssalt

Du behöver: 5 deciliter Naturella Cashewnötter, 2 tsk Smält Kokosolja (utan smak), 1/2 tsk, Gurkmeja, ca 1/2 tsk Finmalet Havssalt, 3/4 tsk Lönnsirap (kan uteslutas), lite chilipulver och grovmalen svartpeppar efter smak.

Blanda alla ingredienser, förutom nötterna. När det har fått en jämn konsistens har du i nötterna och rör runt så att smeten hamnar på alla nötter. Sedan är det bara att lägga på en plåt och köra in i ugnen på 175 grader i cirka åtta minuter. Lätt som en plätt!

Lämna en kommentar