Bästa recepten på veganska chokladkakor

Dessa veganska kakor är sådär härligt sega och smular inte sönder. Du kan bryta av dem på mitten utan att det blir en knäpp. De kommer istället åka isär på en gudomligt sätt. Dessa kakor är till och med godare än många andra alternativ som inte är veganska. Veganskt godis kan också vara gott!

 

Ingredienser till sega chokladkakor:

2 dl mjöl
1 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl sirap
75 gram smält veganskt smör

 

Goda chokladkakor med veganskt smör

Det finns flera olika veganska smör i välsorterade butiker. Det finns även många växtbaserade margarin. Vilket av dessa du använder spelar ingen större roll, utan använd det som du gillar mest. Carlshamn har bra veganska produkter. Vill du inte ha veganska kakor så kan du köra med vanligt smör istället. Detsamma gäller i andra recept fast tvärt om. Hittar du ett recept som inte är veganskt så kan du alltid byta ut det vanliga smöret mot veganskt smör. De veganska smören är så bra och liknar vanligt smör så pass mycket att du inte behöver använda några andra mått.

 

Recept på chokladkakor

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Blanda sedan alla torra ingredienserna i en bunke. Smält smöret och tillsätt smöret och sirapen till de torra ingredienserna. Blanda om tills smeten blir jämn.

 

Baka ut veganska kakor till sega cookies

Sedan är det dags att baka ut kakorna. Det är inte svårare än att du rullar till små bollar och lägger ut på en plåt med bakplåtspapper. Du ska inte platta ut kakorna. Eftersom att de är bollar så kommer de att inte bli lika färdiga i mitten, vilket bidrar till att de bli sådär härligt sega och goda. Grädda i ugnen på 12 minuter. Klart! Nu kan du njuta av kanske världens godaste veganska sega cookies.

Lämna en kommentar