Avokado frukost – mättande och nyttigt

Avokado är gott, väldigt nyttigt och även mättande. Det passar perfekt till frukost och mellanmål, men även till böntacosen. Det enda negativa med avokado är dess relativt dyra pris, men det går att hitta på extrapris i de flesta affärerna.

 

De bästa recepten för en god frukost med avokado

Avocado toast

Detta är något som har blivit extremt populärt på senaste tiden. Och det är inte konstigt med tanke på hur gott det är.

Det är enkelt att göra en avokado toast. Det är mer eller mindre avokado på ett bröd. Det blir allra godast om du rostar eller steker brödet först. Det gifter sig väldigt bra i munnen med den krämiga avokadon och det krispiga brödet. På brödet lägger du sedan mosad eller skivad avokado och toppar med salt, peppar, chiliflakes skivade körsbärstomater och en skvätt olivolja om du vill. Detta blir så gott!

 

Smoothie gjord på avokado till frukost

Avokado passar perfekt att ha i smoothies och gör vilken smoothie som helst till en krämig dröm. Starta dagen på bästa sätt med en vitaminexplosion.

Mixa 1 banan, 1 avokado, 2 cm ingefära, 5 dl äppeljuice, 1 msk hela linfrön och 65 g spenat. Häll upp i ett glas och njut. Denna smoothie har 90 kCal, 4 g fett, 12 g kolhydrater och 1 g protein. Äppeljuicen går utmärkt att byta ut mot vatten om du inte vill ha en så söt dryck. Bananen tillför tillräckligt med sötma.

 

Näringsvärde per 100 gram avokado

Fett 19.6g
Fibrer 4.8g
Aska 2.0g
Vatten 70.0g
Protein 1.9g
Kolhydrater 1.7g

Några viktiga vitaminer som finns i avokado är; Kalium, folsyra, magnesium, zink samt vitamin A, B, C och E.

Lämna en kommentar