Veganska sega chocolate chip cookies

Finns det något godare än chocolate chip cookies? De ska vara sådär härligt sega i mitten och frasiga i kanten. Gyllengräddade och fortfarande lite varma. Det är en perfekt chocolate chip cookie. Dessa kakor passar även perfekt att göra veganska och det är inte svårare än att baka vanliga kakor.

 

Recept på de godaste och segaste veganska chocolate chip cookies

 

Detta behöver du till cirka 18 kakor

200 g veganskt smör, till exempel Carlshamn
2 dl strösocker
2,5 dl farinsocker
2 msk vatten
4 dl vetemjöl
2 msk majsstärkelse
0,5 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
300 g vegansk mörk choklad

 

Så gör du veganska chocolate chip cookies

Börja med att sätta ugnen på 175 grader.

Blanda sedan ihop smör, strösocker, farinsocker och vatten. Du ska inte smälta smöret, så det kan vara bra att plocka fram det en stund innan så det blir rumstempererat, annars får vispen jobba väldigt mycket.

Ta fram en ny skål och blanda ihop vetemjöl, majsstärkelse, salt, bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker.

Blanda sedan ihop de båda skålarna och tillsätt chokladen. Chokladen ska vara i små bitar, så antingen köper du små chokladknappar som är till för bakning eller så hackar du chokladen själv.

Rulla smeten till små bollar, cirka 18 stycken, och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ha inte allt för många på samma plåt för kakorna kommer att flyta ut, och då finns det risk att de blir en enda stor kaka av allt. Grädda sedan kakorna i 12-15 minuter. De kommer att bli ännu lite gräddade av eftervärmen som är i kakorna, så ta ut de trots att du inte tror att de är riktigt redo.

 

Magiskt goda veganska kakor

Dessa kakor är verkligen ren magi. Perfekta att spara hemma i en burk, om det blir några kvar det vill säga. Är du mer för chokladkakor kan du kolla in detta recept på sega och goda veganska chokladkakor.

Lämna en kommentar