Bästa receptet på vegansk schnitzel

Schnitzel är ju så gott. Till och med när den är vegansk! Det är vanligt att tro att man går miste om mycket god mat när man är vegan och vegetarian, men så behöver det inte vara. Det gäller bara att man hittar de bästa recepten och substituten.

 

Det bästa receptet på en riktigt god vegansk schnitzel

Till grunden behöver du ha ett växtbaserat protein. Detta kallas för TVP – Texturerat vegetabiliskt protein. Det är ett veganskt alternativ till kött och du kan göra ungefär samma saker med det och egenskaperna är liknande, när det är tillagat det vill säga. Det går även att använda tofu, men det ger inte så mycket smak.

Paneringen består av brödsmulor och panko. För att få brödsmulorna att fästa på själva schnitzeln så kan du använda dig av spad från kikärtor. Detta är ett perfekt substitut för ägg och går till och med att göra maräng på! Tänk på att spara spadet nästa gång du använder kikärtor. Det håller i kylskåpet i några dagar.

 

Såhär gör du vegansk schnitzel

Tillaga växt proteinet enligt anvisningarna.
Doppa bitarna i kikärtsspad, eller fukta med lite olja.
Ha i bitarna i brödsmulorna. I brödsmulorna kan du även lägga till dina favoritkryddor för att få lite mer smak.

Stek i rikligt med olja tills de får fin färg. Klart!

Servera schnitzeln med en klyfta citron som du kan pressa över. Potatis eller pommes frites är det klassiska tillbehöret till schnitzel. Ett nyttigare alternativ är att servera en fräsch sallad till. Det blir en perfekt balans från den fräscha salladen och den feta schnitzeln.

 

Köpa färdig vegansk schnitzel

Ibland vill man vara lite bekväm av sig, och det fungerar det också. Just schnitzel är en sak där det finns riktigt goda alternativ i både frysdisken och kyldisken. Det finns även ostschnitzel med vegansk ost för en lite lyxigare schnitzel. Perfekta att bara steka på för en snabb middag.

Kanske vill du runda av med dessa gudomliga veganska chokladkakor efter du ätit upp schnitzeln.

Lämna en kommentar