Kikärtscurry – gott och veganskt

Kikärtor är väldigt rikt på protein, och passar därför perfekt i en vegansk kost. Många kan tycka att det är svårt att få i sig tillräckligt med proteiner när man inte äter kött, men det är vanligtvis bara en inbillning och en känsla. Det finns många växtbaserade alternativ som innehåller mycket protein, kikärtor är ett exempel.

 

Recept på smakrik och vegansk kikärtscurry för fyra personer

Ingredienser:
2 morötter
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 röd spansk peppar eller vanlig chili
1/2 msk olja
1/2 msk curry
400 ml kokosmjölk
1/2 dl jordnötssmör
2 förpackningar kikärter (à 380 g)
1 msk japansk soja
salt och peppar

Den veganska kikärtscurryn serveras med ris. Börja med att koka upp vatten och koka sedan fyra portioner ris enligt anvisningarna på förpackningen.

 

Så gör du vegansk kikärtscurry

Skala morötter, lök och vitlök. Riv morötterna grovt, hacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka chilin fint. Fräs grönsakerna i oljan tills de blir mjuka. Krydda med curryn och rör om. Sänk sedan värmen och tillsätt jordnötssmöret och kokosmjölken.

Öppna kikärtorna och häll bort spadet i en skål. (I denna artikel kan du läsa vad du kan göra med spadet från kikärtorna) Skölj av kikärtorna och låt dem rinna av. Rör ner dem i pannan och låt alla smaker sjuda ihop några minuter. Smaka av med salt, peppar och soja i önskad mängd. Servera sedan med det nykokta riset.

 

Näringsinnehåll för vegansk kikärtscurry

I en portion av denna smarriga curry med kikärtor, inklusive riset, är det cirka 800 kalorier. Det är 41 g fett, 87 g kolhydrater och 23 g protein.

Lämna en kommentar